Κλινικός Διατροφολογος-Διαιτολόγος Αικατερίνη Δ. Θεοδωροπούλου

Υπηρεσίες

  1. Πλήρης ανάλυση σύστασης διαιτολογίου και διάγνωση διατροφικών ελλείψεων βάση DRIS
  2. Λιπομέτρηση
  3. Διαχείριση Βάρους
  4. Κλινική διατροφή Διατροφή για αθλητές, Εγκύους-Θηλάζουσες-παιδιά
  5. Διατροφικές διαταραχές, μεταβολικό σύνδρομο.
  6. Μέτρηση βασικού μεταβολισμού.
  7. Μέτρηση οξειδωτικού stress.
  8. Μέτρηση Αντιοξειδωτικής ικανότητας.
  9. Διατροφή-Γενετικό Test. DNA
  10. Λιποδιαλυση-τοπικό πάχος.
  11. Σύσφιξη δέρματος
  12. Αντιγήρανση

Υπηρεσίες Ευεξίας

  1. Σχηματισμός και περιποίηση φρυδιών
  2. Ημιμόνιμη βαφή φρυδιών
  3. Εξτενσιον βλεφαρίδων
    Lash lift βλεφαρίδων
  4. Βαθύς καθαρισμός προσώπου
  5. Θεραπεία προσώπου με οξέα φρούτων
  6. Φωτοθεραπεία προσώπου
  7. Σύσφιξη προσώπου
  8. Αποτρίχωση με κερί
  9. Μασάζ κυτταρίτιδας
  10. Αναίμακτη Λιποδιαλυση cavitation
    Lipoleizer
  11. Σύσφιξη με ραδιοσυχνότητες

Κλείστε άμεσα το ραντεβού σας!

    Τι είναι  το οξειδωτικό  stress?

    Οξειδωτικό stress  είναι  η φθορά  (πρόωρη  γήρανση)  που προκαλείται στον οργανισμό  μας εξαιτίας  της αυξημένης  παραγωγής  ελεύθερων ριζών.

    Οι ελεύθερες ρίζες είναι  ουσίες  που παράγονται  από  τον οργανισμό  μας κατά  την φυσιολογική  λειτουργία  του όπως  όταν γίνεται  ο μεταβολισμός  των τροφών,  όταν  αθλούμαστε κ.τ.λ.

    Οι ουσίες  αυτές  είναι  απαραίτητες  για την εξουδετέρωση  και την καταπολέμηση παθογόνων  ιών  και μικροβίων που εισβάλλουν  στο σώμα  μας, προστατεύοντας το ανοσοποιητικό  μας σύστημα.

    Υπό κανονικές  συνθήκες  μόλις  οι ελεύθερες  ρίζες επιτελέσουν  το έργο  τους καταστρέφονται  από  τους αντιοξειδωτικους  μηχανισμούς  του οργανισμού  μας.

    Συμβαίνει  όμως αυτό?

    Όταν  το ανοσοποιητικό  μας σύστημα είναι  χαμηλό  και εξασθενημένο  εξαιτίας της ρύπανσης του περιβάλλοντος  ,του καπνίσματος, της φαρμακευτικής αγωγής  και του έντονου  στρες το σώμα  παράγει  πολύ  μεγάλες  ποσότητες  ελεύθερων ριζών  τις οποίες  το σώμα  αδυνατεί  να καταστρέψει. Ετσι  διαταράσσεται  η αντιοξειδωτική άμυνα  του οργανισμού  μας και προκαλείται  το οξειδωτικό  stress.

    Το οξειδωτικό  stress ειναι υπευθυνο για πλήθος  ασθενειών οπως:
    1.Αλλεργίες
    2.Υπέρταση
    3.Στένωση  καρωτιδας
    3.Φλεγμονές
    4.Δυσκολία απώλειας  βάρους
    5.Ρευματοειδους αρθρίτιδα
    6.Διαβήτη
    7.Αλτσχάιμερ
    8.Πάρκινσον
    9.Εμφράγματος
    10.Εγκεφαλικού
    11.Τα περισσότερα  είδη καρκίνου

    Το οξειδωτικό στρες  δεν γίνεται αντιληπτό  στα αρχικά στάδια καθώς δεν υπάρχει συμπτωματολογία.

    Γίνεται αντιληπτό μόνο αφού έχει προκαλέσει βλάβες στα κύτταρα οιν οποίες είναι συχνά μη αναστρέψιμες. Ολες σχεδόν οι παθήσεις παρουσιάζουν μη φυσιολογικές  τιμές ελεύθερων ριζών.

    Μέσω  του πρωτοπόρου  συστήματος Fras 5 γίνεται  ακριβής ποσοτικος  προσδιορισμός  του επιπέδου ελεύθερων ριζών πριν προλάβουν  να προκαλέσουν  ανεπανόρθωτες  βλάβες  στα κύτταρα, ενώ  ταυτόχρονα  μετράται  επακριβώς και η αντιοξειδωτική  ικανότητα του οργανισμού  ,το πόσο  μπορεί  να αμυνθεί δηλαδή  στις φθορές  αυτές.

    Το Fras 5 εισέρχεται  στην ιατρική  πρακτική  από την 1η γραμμή  των επιστημονικών  ερευνών καθώς χρησιμοποιεί το πλάσμα ή τον ορό αντί  για πλήρες  αίμα  και επομένως  δεν επηρεάζεται  από  τον αιματοκριτη  που προκαλεί  αλλοιωμενες  ανακριβείς  τιμές.

    Τι πρέπει  να προσέξω την ημέρα  της μέτρησης :

    1.Να μην έχετε καπνίσει  για 4 ώρες πριν την μέτρηση.
    2.Να μην εχετε φάει  ή  πιεί  οτιδηποτε για 4 ώρες  πριν την μέτρηση
    3.Να μην έχετε  πιεί  νερό  για 2 ώρες  πριν την μέτρηση 
    4.Οχι έντονη  άσκηση  24 ώρες πριν την μέτρηση

    Μέτρηση  Βασικού  Μεταβολισμού (RMR).

    Tο ποσοστό  ημερήσιας ενεργειακής δαπάνης (θερμίδες ανά ήμερα)  διαφέρει κατά πολύ απο άτομο σε άτομο. Ο Μεταβολικός Ρυθμός Ηρεμίας (RMR) είναι η ελάχιστη ποσότητα θερμίδων που καταναλώνονται, ώστε το σώμα να διατηρήσει τις ζωτικές λειτουργίες του  .Σε άτομα που έχουν καθιστική ζωή, ο RMR  αποτελεί το 80% της συνολικής  τους ενεργειακής δαπάνης. Το ποσό  της ημερησίας ενεργειακής  δαπάνης (θερμίδες  ανά ημέρα) διαφέρει  κατά  πολύ  άπο  άτομό σε άτομό και σχετίζεται  με την ηλικία, το φύλο, την φυσική κατάσταση  του ατόμου και την δραστηριότητα του.


    Μέσω  της μέτρησης  του Βασικού Μεταβολισμού σας μπορείτε  να έχετε  πλήρη  ενημέρωση  για την φυσική  σας κατάσταση.

    Πώς  γίνεται  η μέτρηση :

    Η μέτρηση  του μεταβολισμού σας είναι εύκολη  και γρήγορη. Απλά αναπνέετε κανονικά μέσα από μία μάσκα σιλικόνης  για 10-15 λεπτά για την  καταγραφή της εισπνοής οξυγόνου και την εκπνοή διοξειδίου  του άνθρακα. Στο τέλος  του test θα μάθετε το ακριβές  ποσό των θερμίδων  που το σώμα  σας καταναλώνει καθημερινά  σε ηρεμία.

    Τι να προσέξω την ημέρα της μέτρησης :

    Όπως με τις περισσότερες  ιατρικές εξετάσεις, έτσι  και με τον μεταβολισμό υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήσετε για να επιτύχετε μια ακριβή μέτρηση.
    Έτσι την συγκεκριμένη μέρα που έχετε συμφωνήσει για την μέτρηση, βεβαιωθείτε  ότι :
    1.Δεν έχετε φάει ή έχετε πιει τίποτα άλλο εκτός απο νερό, τουλάχιστον 4 ώρες πριν  την μέτρηση.
    2.Δεν έχετε καπνίσει, δεν έχετε καταναλώσει  καφεΐνη, δεν έχετε πάρει  συμπληρώματα  διατροφής, φάρμακα  που περιέχουν εφεδρινη, MaHuang ή  ψευδοεφεδρινη, τουλάχιστον  για 4 ώρες πριν την μέτρηση.
    3.Δεν έχετε γυμναστεί για τουλάχιστον 8 ώρες πριν το προγραμματισμενο  ραντεβού  σας.

    Λιπομέτρηση

    H ύπαρξη κάποιου ποσοστού λίπους είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας.

    O Διαιτολόγος, με τη βοήθεια του δερματοπτυχόμετρου, ενός οργάνου που μοιάζει με λαβίδα, μετράει το λίπος σε διάφορα σημεία του σώματός σας μπράτσο, ωμοπλάτη ,λαιμο ,κ.α., ανασηκώνοντας και πιέζοντας το δέρμα.

    Η λιπομέτρηση γίνεται σε κέντρα αδυνατίσματος, γραφεία διατροφολόγων – διαιτολόγων.

    Πλήρης ανάλυση και διάγνωση διατροφικών ελλείψεων βάση DRIS

    Αυτή η έρευνα αναφέρει τις βασικές έννοιες και εφαρμογές της DRIS στη διατροφικη διαγνωση ελλείψεων , συγκρίνοντάς τρέχουσες μεθόδους θρεπτικής διάγνωσης, υποδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και τους πιθανούς περιορισμούς που πρέπει να διερευνηθούν.

    Διατροφή-Γενετικό Test (DNA)

    Προσοχή δεν είναι κάποιο τεστ δυσανεξίας το οποίο δεν στηρίζεται σε κανένα επιστημονικό αποτελέσματα!

    Είναι ένα TEST (DNA) από την ιατρική. Η μέθοδος αυτή περιλαμβάνει μια γονιδιακή εξέταση (δείγμα σάλιου) βασιζόμενη στα πιο σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και η οποία μιας διευκολύνει μέσα από το μοναδικό μας γενετικό προφίλ να αντλήσουμε πάρα πολλές πληροφορίες και να τροποποιήσουμε σημαντικά τον τρόπο της ζωής μας με στόχο μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

    Μπορούμε να μάθουμε για παράδειγμα εάν έχουμε προδιάθεση για παχυσαρκία (ακόμα και από την παιδική ηλικία ) για διαβήτη Καρδιαγγειακά, υπέρταση, οστεοπόρωση, μεταβολικό σύνδρομο, θρόμβωση (γνωστή και ως θρομβοφιλία ευαισθησία σε τραυματισμους η τύπου άσκηση (δύναμη-αντοχής) θα ταίριαζε καλύτερα στο γενετικό μας προφίλ.

    Μας δίνει επίσης πληροφορίες για τις ανάγκες μας σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες, για την σωστή κατανάλωση καφέ άλλα και για το ποσοστό λίπους της πρωτεΐνης και των υδατανθράκων που πρέπει να έχει το καθημερινό μας διαιτολόγιο μας ατομικά.

    Διατροφή για Εγκυμοσύνη και Θηλασμό

    Η εγκυμοσύνη είναι μια σημαντική αλλά και κρίσιμη περίοδος για τη ζωή μιας γυναίκας, κατά τη διάρκεια της οποίας, η θρεπτική κατάσταση της μητέρας καθορίζει την υγεία της ίδιας αλλά και του νεογνού. Η επιτυχημένη κύηση καθορίζεται σε ένα βαθμό και από τη διατροφική κατάσταση της μητέρας πριν από τη σύλληψη , γεγονός που καθιστά απαραίτητη τη διατροφική προετοιμασία της μητέρας ώστε να επιτύχουμε μία ομαλή εγκυμοσύνη και να εξασφαλίσουμε την υγεία του παιδιού και της μητέρας.

    Ο μητρικός θηλασμός είναι η φυσική διατροφή του βρέφους. Για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής εξασφαλίζει την ιδανική αύξηση, ανάπτυξη και υγεία. Μετά τους έξι μήνες, ο θηλασμός με κατάλληλη συμπληρωματική τροφή, συνεχίζει να συνεισφέρει θετικά στη διατροφή, την υγεία και την ανάπτυξη του βρέφους. Μια ισορροπημένη διατροφή βοηθά τη Διατροφή-Γενετικό Test (DNA) ν μητέρα να αναπληρώσει τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, που εξαντλήθηκαν στην περίοδο της εγκυμοσύνης, αλλά και να παράγει ικανή ποσότητα μητρικού γάλατος. .

    Λιποδιαλυση-τοπικό πάχος.

    Η εναπόθεση τοπικού πάχους (λίπους) αποτελεί ιδιαίτερα ενοχλητικό πρόβλημα, ακόμα και σε λεπτούς κατά τα άλλα σωματότυπους. Η εντοπισμένη εναπόθεση λίπους λιποζώνες διαμορφώνεται ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, το ποσοστό του λίπους στο σώμα, τη γονιδιακή καταβολή και την ευαισθησία των λιποκυττάρων σε συγκεκριμένες ορμόνες. Οπωσδήποτε, η σωματική δραστηριότητα και οι καθημερινές συνήθειες διατροφής συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στη διαμόρφωσή του. Σε γυναικοειδείς σωματότυπους, εντοπίζεται στους γλουτούς, μηρούς, κοιλιά, μέση ενώ σε ανδροειδείς η εναπόθεση (αποταμίευση) λίπους εστιάζεται σε λαιμό, ώμους, πλάτη, κοιλιά.

    Το λίπος του σώματος δεν «καίγεται» τοπικά. Η χρησιμοποίηση του αποθηκευμένου λίπους προς παραγωγή ενέργειας αφορά ολόκληρο το λιπώδη ιστό ο οποίος είναι μοιρασμένος σε λιποαποθήκες στο σώμα. Ακόμα και η εκγύμναση συγκεκριμένων σημείων του σώματος δεν επιφέρει «απόλυτη» λύση σε ανομοιόμορφες εναποθέσεις υπερτροφικών λιποκυττάρων.

    Ποιο είναι το υγιές βάρος;

    Υγιές βάρος είναι το βάρος που πρέπει να έχετε, ώστε οι πιθανότητες για προβλήματα υγείας να μειώνονται. Για την πλειονότητα των ανθρώπων ο δείκτης μάζας σώματος και το μέγεθος της μέσης είναι αρκετά ώς δείκτες του εάν έχουν υγιές βάρος.

    Όμως επίτευξη ενός υγιούς σωματικού βάρους δεν είναι μόνο η επίτευξη του σωστού δείκτη μάζας σώματος. Η υγιεινή διατροφή και η συχνή άσκηση είναι μεγαλύτερης σημασίας απο το δείκτη μάζας σώματος. Εάν τρέφεστε σωστά και εξασκείστε συχνά, το σώμα σας θα αποκτήσει το βάρος που είναι υγιές για εσάς.

    Γιατί είναι σημαντικό το να προσέχετε το βάρος σας;

    Το υγιές βάρος μπορεί να βοηθήσει στη πρόληψη σοβαρών προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανόμενων:

    • Καρδιακές παθήσεις
    • Εγκεφαλικά
    • Υψηλή αρτηριακή πίεση
    • Διαβήτη τύπου 2
    • Απνοια κατα τον ύπνο

    Αλλά το βάρος είναι μόνο ένα μέρος της υγείας σας. Ακόμα κι αν φέρετε κάποια παραπανίσια κιλά, το να τρέφεστε με υγιεινά τρόφιμα και το να είστε πιο δραστήριοι, μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα, να έχετε περισσότερη ενέργεια και να μειώσετε τον κίνδυνο για πολλές νόσους. Στην πραγματικότητα, ίσως να είστε πιο υγιής από ένα λεπτότερο άτομο που τρώει ελάχιστα και δεν είναι σωματικά δραστήριο.

    Η δίαιτα ώς μέθοδος απώλειας βάρους μπορεί να είναι και επικίνδυνη, εάν δεν γίνει με τη βοήθεια ειδικού.

    EnglishΕλληνικά