Οξειδωτικό stress  είναι  η φθορά  (πρόωρη  γήρανση)  που προκαλείται στον οργανισμό  μας εξαιτίας  της αυξημένης  παραγωγής  ελεύθερων ριζών.

Οι ελεύθερες ρίζες είναι  ουσίες  που παράγονται  από  τον οργανισμό  μας κατά  την φυσιολογική  λειτουργία  του όπως  όταν γίνεται  ο μεταβολισμός  των τροφών,  όταν  αθλούμαστε κ.τ.λ.

Οι ουσίες  αυτές  είναι  απαραίτητες  για την εξουδετέρωση  και την καταπολέμηση παθογόνων  ιών  και μικροβίων που εισβάλλουν  στο σώμα  μας, προστατεύοντας το ανοσοποιητικό  μας σύστημα.

Υπό κανονικές  συνθήκες  μόλις  οι ελεύθερες  ρίζες επιτελέσουν  το έργο  τους καταστρέφονται  από  τους αντιοξειδωτικους  μηχανισμούς  του οργανισμού  μας.

Συμβαίνει  όμως αυτό?

Όταν  το ανοσοποιητικό  μας σύστημα είναι  χαμηλό  και εξασθενημένο  εξαιτίας της ρύπανσης του περιβάλλοντος  ,του καπνίσματος, της φαρμακευτικής αγωγής  και του έντονου  στρες το σώμα  παράγει  πολύ  μεγάλες  ποσότητες  ελεύθερων ριζών  τις οποίες  το σώμα  αδυνατεί  να καταστρέψει. Ετσι  διαταράσσεται  η αντιοξειδωτική άμυνα  του οργανισμού  μας και προκαλείται  το οξειδωτικό  stress. 

Το οξειδωτικό  stress ειναι υπευθυνο για πλήθος  ασθενειών οπως:
1.Αλλεργίες 
2.Υπέρταση 
3.Στένωση  καρωτιδας 
3.Φλεγμονές 
4.Δυσκολία απώλειας  βάρους 
5.Ρευματοειδους αρθρίτιδα 
6.Διαβήτη 
7.Αλτσχάιμερ 
8.Πάρκινσον 
9.Εμφράγματος 
10.Εγκεφαλικού 
11.Τα περισσότερα  είδη καρκίνου 

Το οξειδωτικό στρες  δεν γίνεται αντιληπτό  στα αρχικά στάδια καθώς δεν υπάρχει συμπτωματολογία.

Γίνεται αντιληπτό μόνο αφού έχει προκαλέσει βλάβες στα κύτταρα οι οποίες είναι συχνά μη αναστρέψιμες. Όλες σχεδόν οι παθήσεις παρουσιάζουν μη φυσιολογικές  τιμές ελεύθερων ριζών.

Μέσω  του πρωτοπόρου  συστήματος Fras 5 γίνεται  ακριβής ποσοτικος  προσδιορισμός  του επιπέδου ελεύθερων ριζών πριν προλάβουν  να προκαλέσουν  ανεπανόρθωτες  βλάβες  στα κύτταρα, ενώ  ταυτόχρονα  μετράται  επακριβώς και η αντιοξειδωτική  ικανότητα του οργανισμού  ,το πόσο  μπορεί  να αμυνθεί δηλαδή  στις φθορές  αυτές.

Το Fras 5 εισέρχεται  στην ιατρική  πρακτική  από την 1η γραμμή  των επιστημονικών  ερευνών καθώς χρησιμοποιεί το πλάσμα ή τον ορό αντί  για πλήρες  αίμα  και επομένως  δεν επηρεάζεται  από  τον αιματοκρίτη  που προκαλεί  αλλοιωμένες  ανακριβείς  τιμές. 

Τι πρέπει  να προσέξω την ημέρα  της μέτρησης :

1.Να μην έχετε καπνίσει  για 4 ώρες πριν την μέτρηση. 
2.Να μην έχετε φάει  ή  πιει  οτιδήποτε για 4 ώρες  πριν την μέτρηση 
3.Να μην έχετε  πιει  νερό  για 2 ώρες  πριν την μέτρηση  
4. Όχι έντονη  άσκηση  24 ώρες πριν την μέτρηση

Category
Tags

No responses yet

Απάντηση

EnglishΕλληνικά